library_books Nabavka vozila za prevoz povređenih sa dodatnom medicinskom opremom

arrow_downward Tražene specifikacije

Vrsta vozila: Novo vozilo za prijevoz povrijeđenih – kombi Godina proizvodnje: 2019. godina.

Spoljašnje dimenzije vozila
Dužina: 4600 do 5400mm
Širina: Od 1800mnm do 2200mm Visina: 2700mm do 2950mm

Dimenzije bolesničkog prostora
Dužina: Od 2450 do 3600mm
Širina: Od 1700mm do 2100mm Visina: Od 1800 mm do 2050mm

Vrsta motora: dizelski agregat
Zapremina motora: 2000 – 2500 cm3,
Radna snaga: minimalna radna snaga 0,7 kw po 20 kg težine opremljenog vozila, Min. 5 stupanjski mjenjač,
Servo upravljač,
Ovjes prilagođen potrebama sanitetskog prevoza,
Sinkro pogon 4WD,
Naplatak: 14cola – 16 cola, G
ume: odgovarajuće gume radijalnog tipa (ljetne i zimske),
Kočnice: ABS, Katalizator,
Spremnik za gorivo: najmanje 80L (s jednim punjenjem goriva moguće je kod konstantno 90km/h preći minimalno 700km)
Potrošnja: konstantno 90 km/h do 9,5L
Brzina: najmanja 125km/h
Pregradna stijena sa pomičnim prozorom ili prolaz između prostora vozača i prostora pacijenta Autonomno grijanje bolesničkog prostora (kod vanjske temperature od -15 stepeni C zagrijavanje do +18 stepeni C mora uslijediti nakon 10 minuta),
Poluautomatski/Automatski klima uređaj, Radio CD/MP3
Električni podizači prozora,
Električni retrovizor za vozača: vanjski 2 komada, lijevi i desni i unutarnji retrovizor, Centralo zaključavanje sa daljinskim upravljačem,
Sjedala naprijed: 1+1,

Dodatna svjetla za maglu ,
Jedna dodatna akumulatroska baterija zbog povećanja potrošnje električne energije,
Vanjski priključak na električnu mrežu (220 V/50 Hz) za: električni grijač zraka sa termostatom, uređaj za punjenje akumulatora vozila,
mogućnost punjenja baterija medicnske opreme.

Bočna vrata bolesničkog prostora smještena s desne strane vozila, klizna (otvaraju se uz bočnu stijenu vozila), mogućnost otvaranja i zatvaranja s vanjske i unutarnje strane vozila. Stražnja vrata bolesničkog prostora: dvokrilna, vezana na bočne stijenke vozila, mogućnost otvaranja i zatvaranja s vanjske i unutarnje strane vozila.
Ako je pod bolesničkog prostora viši od 40cm mora biti predviđena stepenica širine 70cm i dubine 15cm na mjestu pristupa u bolesnički proctor ispod bočnih vrata. Boja vozila: bijela s međunarodnim oznakama HMP.
MEDICINSKA OPREMA VOZILA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ:

1. LIJEČNIČKA TORBA: - oprema za dijagnostiku: tlakomjer s manžetnama za odrasle i za djecu, stetoskop; - pulsni oksimetar, glukometar, neurološki čekić, dijagnostička svjetiljka termometar; - ampularij; - pribor za primjenu ampuliranih lijekova; - pribor za standardnu zaštitu od infekcija (rukavice, maske, naočale); - sanitetski material.

2. TORBA ZA REANIMACIJU ODRASLIH: - Samošireći balon sa spremnikom i odgovarajućom valvulom te prozirnim maskama u tri veličine; - Prenosni sistem za isporuku kisika s odgovarajućim priborom: manometer, mjerač protoka kisika, nosni kateter, maske s rezervoarom “Ohio maske”; - Orofaringealni tubusi u veličinama za odrasle; - Nazofaringealni tubusi u veličinama za odrasle; - Oprema i pribor za endotrahealnu intubaciju; - Laringealne maske u veličinama za odrasle; - Magillova hvataljka i pean; - Mekani kateteri za sukciju; - Tvrda cijev za sukciju širokog promjera; - Infuzijske otopine; - Pribor za infuziju; - Pribor za uspostavu venskoga puta; - Set za porod; - Set za konikotomiju.

3. TORBA ZA REANIMACIJU DJECE I NOVOROĐENČADI - Samošireći balon s rezervoarom i odgovarajućom valvulom te prozirnim maskama; - Prenosni sistem za isporuku kisika s odgovarajućim priborom: manometer, mjerač protoka kisika, nosni kateter, maske s rezervoarom “Ohio maske”, mogućnost pogona crpke za sukciju; - Orofaringealni tubusi u veličinama od 000-3; - Nazofaringealni tubusi u veličinama za djecu; - Oprema i pribor za endotrahealnu intubaciju; - Laringealne maske u veličinama za djecu; - Mekani kateteri za sukciju djece; - Magillova hvataljka i pean; - Infuzijske otopine; - Pribor za infuziju; - Pribor za uspostavu venskoga puta.

4. DEFIBRILATOR – prenosni ekg monitor s mogućnosšću snimanja 12 kanalnoga ekg-a, ne invazivnim
22
mjerenjem krvnog tlaka (nibp) spo2, transkutani elektro stimulator srca.


5. CRPKA ZA SUKCIJU.

6. PRSLUK ZA IMOBILIZACIJU I IZVLAČENJE.

7. DASKA ZA IMOBILIZACIJU I IZVLAČENJE S BOČNIM FIKSATORIMA GLAVE I REMENJEM ZA PRIČVRŠĆIVANJE (ZA ODRASLE I DJECU).

8. RASKLOPNA NOSILA SA BOČNIM FIKSATORIMA GLAVE I REMENJEM ZA PRIČVRŠĆIVANJE.

9. VAKUUM MADRAC SA RUČNOM CRPKOM.

10. OVRATNICI ZA IMOBILIZACIJU VRATNE KRALJEŽNICE.

11. UDLAGE ZA IMOBILIZACIJU OKRAJINA.

12. PLATNENA NOSILA.

13. SET ZAVOJNOG MATERIJALA.

TEHNIČKA OPREMA VOZILA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ:

- elektronska sirena i rotacijska svjetla; - krovni ventilator smjer okretanja lijevo-desno; - sistem radio veze; - unutarnje obloge bolesničkog prostora za bočne stijene, krov i vrata; - podna obloga od neklizajućeg materijala, otporna na sredstva za pranje i dezinfekciju i na mehanička oštečenja, negoriva; - ostale obolge od plastičnog materijala otporna na sredstva za pranje i dezinfekciju i na mehanička oštečenja, negoriva; - termički izolarine bočne i krovne obloge; - dodatno osvjetljenje bolesničkog prostora; - utičnica napajanja 12V (DC); - utičnica napajanja 220V; - krovni nosači boca za infuziju (2 kom); - centralni razvod kisika (podrazumijeva mogućnost inhalacije, sukcije i napajanja medicinske opreme koja koristi kisik); - podnožja boce za kisik (2 kom); - boca za kisik 10 L (2kom); - prostor izveden za smještaj odgovarajuće medicinske opreme; - kardiološka stolica sa sigurnosnim pojasom, sklopiva; - sjedalo učvršćeno na pregradnoj stijeni, postavljeno u produženju uzdužne osi glavnih nosila; - sjedala smještena na desnoj strani bolesničkog prostora; - dodatna složiva nosila; - glavna nosila samoutovarnog tipa sa preklopivim nogama sa kotačima; - hvataljke za držanje iznad sjedala; - sigurnosni automatski pojasevi za sva sjedala.
OSTALA OPREMA - pokrivači i plahte; - prenosna svjetiljka veće svjetlosne snage (mogućnost punjenja baterije); - oprema za oslobađanje osoba iz vozila (jednostavna mehanička oprema); - obavzna oprema vozila sa protivpožarnim aparatom; - posuda za dispoziciju kontaminiranog materijala.


library_books Detalji tendera

access_time Rok za prijem ponuda
24. jun 2019
chevron_right Šifra tendera
1034-1-1-45/19
chevron_right Broj vozila
1
chevron_right Vrsta Postupka
Otvoreni postupak
chevron_right Faza Postupka
Poništen
chevron_right Naziv ugovornog organa
Gradski organ uprave grada Bihaća
directions_car Vrsta vozila
Kombi
directions_car Vrsta motora
Dizel
directions_car Stanje vozila
Novo
chevron_right Tenderska dokumentacija objavljena na portalu JN
Da
chevron_right E-aukcija
Ne

attachment Tenderska dokumentacija

TD_1034-1-1-45_19.zip