arrow_downward Tražene specifikacije

VOZILO ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ

Vrsta vozila: Novo vozilo hitne medicinske pomoći – kombi Godina proizvodnje: 2018. godina
Spoljašnje dimenzije vozila
Dužina: 4600 do 5400mm
Širina: Od 1800mnm do 2200mm
Visina: 2700mm do 2950mm
Dimenzije bolesničkog prostora
Dužina: Od 2450 do 3600mm
Visina: Od 1700 mm do 2050mm
Širina: Od 1700mm do 2100mm
Motor: 2000 – 2500 cm3
Radna snaga: minimalna radna snaga 0,7 kw po 20 kg težine opremljenog vozila. 5 stupanjski mjenjač.
Servo upravljač.
Ovjesi prilagođeni potrebama sanitetskog prevoza.
Sinkro pogon 4WD.
Naplatak: 14cola – 16 cola.
Gume: odgovarajuće gume radijalnog tipa (ljetne i zimske).
Kočnice: ABS.
Katalizator. Spremnik za gorivo: najmanje 80L (s jednim punjenjem goriva moguće je kod konstantno 90km/h preći minimalno 700km).
Potrošnja: konstantno 90km/h do 9,5L.
Brzina: najmanja 125km/h.
Pregradna stijena sa pomičnim prozorom ili prolaz između prostora vozača i prostora pacijenta.
Autonomno grijanje bolesničkog prostora (kod vanjske temperature od -15 stepeniC zagrijavanje do +18 stepeni C mora uslijediti nakon 10 minuta).
Klima uređaj.
Retrovizor za vozača: vanjski 2 komada, lijevi i desni i unutarnji retrovizor.
Sjedala naprijed: 1+1. Dodatna svjetla za maglu.
Jedna dodatna akumulatroska baterija zbog povećanja potrošnje električne energije.
Vanjski priključak na električnu mrežu (220 V/50 Hz) za: električni grijač zraka sa termostatom, uređaj za punjenje akumulatora vozila, mogućnost punjenja baterija mediicnske opreme.
Bočna vrata bolesničkog prostora smještena s desne strane vozila, klizna (otvaraju se uz bočnu stijenu vozila), mogućnost otvaranja i zatvaranja s vanjske i unutarnje strane vozila.
Stražnja vrata bolesničkog prostora: dvokrilna, vezana na bočne stijenke vozila ili jednokrilna vezana na krovnu stijenzu vozila, mogućnost otvaranja i zatvaranja s vanjske i unutarnje strane vozila.
Ako je pod bolesničkog prostora viši od 40cm mora biti predviđena stepenica širine 70cm i dubine 15cm na mjestu pristupa u bolesnički proctor ispod bočnih vrata. Boja: bijela s međunarodnim oznakama HMP.

MEDICINSKA OPREMA VOZILA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ:
1. LIJEČNIČKA TORBA: - oprema za dijagnostiku: tlakomjer s manžetnama za odrasle i za djecu, stetoskop; - pulsni oksimetar, glukometar, neurološki čekić, dijagnostička svjetiljka termometar; - ampularij; - pribor za primjenu ampuliranih lijekova; - pribor za standardnu zaštitu od infekcija (rukavice, maske, naočale); - sanitetski material.

2. TORBA ZA REANIMACIJU ODRASLIH: - Samošireći balon sa spremnikom i odgovarajućom valvulom te prozirnim maskama u tri veličine; - Prenosni sistem za isporuku kisika s odgovarajućim priborom: manometer, mjerač protoka kisika, nosni kateter, maske s rezervoarom “Ohio maske”; - Orofaringealni tubusi u veličinama za odrasle; - Nazofaringealni tubusi u veličinama za odrasle; - Oprema i pribor za endotrahealnu intubaciju; - Laringealne maske u veličinama za odrasle; - Magillova hvataljka i pean; - Mekani kateteri za sukciju; - Tvrda cijev za sukciju širokog promjera; - Infuzijske otopine; - Pribor za infuziju; - Pribor za uspostavu venskoga puta; - Set za porod; - Set za konikotomiju.

3. TORBA ZA REANIMACIJU DJECE I NOVOROĐENČADI - Samošireći balon s rezervoarom i odgovarajućom valvulom te prozirnim maskama; - Prenosni sistem za isporuku kisika s odgovarajućim priborom: manometer, mjerač protoka kisika, nosni kateter, maske s rezervoarom “Ohio maske”, mogućnost pogona crpke za sukciju; - Orofaringealni tubusi u veličinama od 000-3; - Nazofaringealni tubusi u veličinama za djecu; - Oprema i pribor za endotrahealnu intubaciju; - Laringealne maske u veličinama za djecu; - Mekani kateteri za sukciju djece; - Magillova hvataljka i pean; - Infuzijske otopine; - Pribor za infuziju; - Pribor za uspostavu venskoga puta.

4. DEFIBRILATOR – PRENOSNI EKG MONITOR S MOGUĆNOSŠĆU SNIMANJA 12 KANALNOGA EKG-a, NE INVAZIVNIM MJERENJEM KRVNOG TLAKA (NIBP) SpO2, TRANSKUTANI ELEKTRO STIMULATOR SRCA.

5. CRPKA ZA SUKCIJU.

6. PRSLUK ZA IMOBILIZACIJU I IZVLAČENJE.

7. DASKA ZA IMOBILIZACIJU I IZVLAČENJE S BOČNIM FIKSATORIMA GLAVE I REMENJEM ZA PRIČVRŠĆIVANJE (ZA ODRASLE I DJECU).

8. RASKLOPNA NOSILA SA BOČNIM FIKSATORIMA GLAVE I REMENJEM ZA PRIČVRŠĆIVANJE.

9. VAKUUM MADRAC SA RUČNOM CRPKOM.

10. OVRATNICI ZA IMOBILIZACIJU VRATNE KRALJEŽNICE.

11. UDLAGE ZA IMOBILIZACIJU OKRAJINA.

12. PLATNENA NOSILA.

13. SET ZAVOJNOG MATERIJALA.

TEHNIČKA OPREMA VOZILA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ:
- elektronska sirena i rotacijska svjetla; - krovni ventilator smjer okretanja lijevo-desno; - unutarnje obloge bolesničkog prostora za bočne stijene, krov i vrata; - podna obloga od neklizajućeg materijala, otporna na sredstva za pranje i dezinfekciju i na mehanička oštečenja, negoriva; - ostale obolge od plastičnog materijala otporna na sredstva za pranje i dezinfekciju i na mehanička oštečenja, negoriva; - termički izolarine bočne i krovne obloge; - dodatno osvjetljenje bolesničkog prostora; - utičnica napajanja 12V (DC); - utičnica napajanja 220V; - krovni nosači boca za infuziju (2 kom); - centralni razvod kisika (podrazumijeva mogućnost inhalacije, sukcije i napajanja medicinske opreme koja koristi kisik); - podnožja boce za kisik (2 kom); - boca za kisik (2kom); - prostor izveden za smještaj odgovarajuće medicinske opreme; - kardiološka stolica sa sigurnosnim pojasom, sklopiva; - sjedalo učvršćeno na pregradnoj stijeni, postavljeno u produženju uzdužne osi glavnih nosila; - sjedala smještena na desnoj strain bolesničkog prostora; - dodatna složiva nosila; - glavna nosila samoutovarnog tipa sa preklopivim nogama sa kotačima; - hvataljke za držanje iznad sjedala; - sigurnosni automatski pojasevi za sva sjedala.

OSTALA OPREMA - prenosna svjetiljka veće svetlosne snage (mogućnoast punjenja baterije); - oprema za oslobađanje osoba iz vozila (jednostavna mehanička oprema); - obavzna oprema vozila sa protivpožarnim aparatom;

error Izdvojeni tender

Navođenje skoro preciznih dimenzija i pogona "Sinkro pogon 4WD" upućuje na određenog proizvođača, što smanjuje konkurenciju.


Novinari BIRN-a BiH detaljno proučavaju svaki objavljeni tender za kupovinu automobila. Na osnovu odluka Ureda za razmatranje žalbi BiH, kao i mišljenja revizora o ispravnim i lošim praksama kupovine automobila, novinari BIRN-a BiH izdvajaju tendere koji u traženim specifikacijama mogu ograničiti konkurenciju i sugerisati na određenog proizvođača ili u drugom dijelu tendera odstupaju od pozitivne prakse nabavki vozila.

library_books Detalji tendera

access_time Rok za prijem ponuda
27. dec 2018
chevron_right Šifra tendera
2668-1-1-148/18
chevron_right Broj vozila
1
chevron_right Vrsta Postupka
Otvoreni postupak
chevron_right Faza Postupka
Poništen
chevron_right Naziv ugovornog organa
Dom zdravlja Olovo
directions_car Vrsta vozila
Hitna pomoć
directions_car Vrsta motora
Nije navedeno
directions_car Stanje vozila
Novo
chevron_right Tenderska dokumentacija objavljena na portalu JN
Da
chevron_right E-aukcija
Ne

attachment Tenderska dokumentacija

TD_2668-1-1-148_18.zip