arrow_downward Tražene specifikacije

7.1.1 Tehnički opis

Šasija

Masa vozila:
- Ukupna dozvoljena masa min. 17 000 kg
- Korisna nosivost min. 9 500 kg
- Nosivost prednje osovine min. 5 000 kg
- Nosivost zadnje osovine min.11 800 kg

Dimenzije vozila:
- Maksimalna dužina vozila do 8 000 mm
- Maksimalna širina vozila do 2 550 mm
- Maksimalna visina vozila do 3 500 mm
- Međuosovinsko rastojanje od 3 500 do 4 000 mm
- Prednji prepust do 1 400 mm
- Zadnji prepust do 1 100 mm
- Visina od tla min. 400
- Maks.ugao uspona pri punom opterećenju min. 60 %
- Bočni ugao prevrtanja min. 23 stepena

Motor:
- Šestocilindrični turbo, linijski
- Radna zapremina od 6 000 do 6 700 ccm
- Snaga motora od 190 do 220 kW
- Elektronska regulacija motora
- Pogonsko gorivo dizel
- Emisija izduvnih gasova min. Euro 5
- Mjenjač: Manuelni,
- Broj brzina: 5+ 1 (rikverc)

Ostali podaci i oprema vozila:
- Kabina: kratka, 1+2 sjedišta u vatrogasnoj boji RAL 3 000 sa bijelim detaljima,
sa mehaničkim podizanjem kabine i filterom kabine.
- Sjedište vozača ogibljeno, sjedište suvozača duplo, na svim sjedištima nasloni
za glavu
- Podesivi grijani retrovizori,
- Elektronski podizači stakala
- Upravljač: hidraulični
- Amortizeri: teleskopski, hidraulični, dodatno ojačani
- Farovi: halogeni, voltaža 24 V
- Kočioni sistem: ABS sa motornom kočnicom
- Rezervoar za gorivo min. 300 litara
- Rezervoar za AD blue min.30 litara (ako vozilo posjeduje AD Blue sistem)
- Rezervni točak sa nosačem
- Dva akumulatora min. 190Ah
- Podmetači za točkove, dva komada
- Priključak za vuču vozila, naprijed
- Ključ za točkove i dizalica
- Sigurnosni trokut i prva pomoć

Dokumentacija za vozilo:
- Uputstvo za rukovanje i održavanje i
- Servisna knjižica i garantni list sa uslovima garancije.

Nadogradnja

Nadogradnja mora da se sastoji od ukupno 3 komponente, koje su nezavisno jedna od druge montirane na šasiju: prostor za opremu u prednjem dijelu, rezervoar vode i pjenila, te prostor za pumpu i opremu u zadnjem dijelu.

U prednjem dijelu nadogradnje iza kabine mora se nalaziti prostor za opremu sa nosačima opreme i opremom traženom u specifikaciji. Iza prostora za opremu treba da bude elastično smješten rezervoar za vodu (gumeno-metalno uležištenje) na pomoćnu šasiju. Bočna stranica spremnika ujedno treba da bude i vanjska stranica nadogradnje. Pozadi treba da se nalazi još jedan prostor za opremu u kojem se nalaze pumpa za vodu sa cijevnom instalacijom i upravljačkom pločom, vitlo za brzu navalu i rezervoar za pjenilo.

Spremnici za opremu moraju da se sastoje od stabilne aluminijumske konstrukcije sa lakim strukturnim profilima i eloksiranog aluminijumskog rebrastog lima dok krovni dio treba da bude izrađen od jednodijelnog aluminijumskog rebrastog lima koji zadovoljava normu R13, DIN 51130. Međustranice i sve pregrade spremnika moraju biti izrađene od eloksiranog aluminijumskog rebrastog lima. Bočne stranice spremnika treba da budu zatvorene sa alu-roletnama, nepropusnim za prašinu i vodu, te vratima koja se otvaraju nagore na zadnjoj strani zadnjeg spremnika (prostor pumpe) koji ima plinske amortizerske držače. Rolo vrata treba da budu izrađena sa ručkama za otvaranje/zatvaranje po cijeloj širini roletne, sa ključem za zaključavanje i samostežućim trakama za lakše zatvaranje. Nadogradnja mora biti između prednje i zadnje osovine maksimalno spuštena (niska izvedba). Na taj način će se dobiti povoljna visina skidanja težih uređaja.

Donji dio nadogradnje mora da bude u zoni oba spremnika zatvoren bočnim preklopkama. U preklopljenom položaju one moraju da služe kao stepenice prema višem dijelu spremnika za opremu. Površina gazišta treba da bude izrađena od neklizajućeg materijala (rebrasti aluminijum). Pomaci gazišta moraju biti potpomognuti sa plinskim amortizerima. Osvjetljenje prostora za opremu mora se uključivati automatski putem magnetskih prekidača. Zadnji pretinac u koji je smještena pumpa za vodu i cijevna instalacija mora biti termoizolovana zbog zagrijavanja prostora.

Nosači dijelova vatrogasne opreme moraju biti postavljeni u prostorima za opremu, na krovu i u kabini i za sigurno izuzimanje po vatrogasno-tehničkim načelima dijelom na ladicama i izvlačnim nosačima. Unutrašnjost mora biti izvedena varijabilno pomoću aluminijumskih profila i polica. Sve ladice i dijelovi koji u radu izlaze izvan kontura vozila moraju biti označeni sa reflektujućom folijom, odnosno katadiopterima. Krov mora biti prohodan i ograničen aluminijumskom krovnom blendom. Pristup krovu mora biti omogućen preklopivim ljestvama sa automatskom zabravom sa zadnje desne strane vozila. Ljestve moraju biti u spuštenom položaju nagnute 7º (za lakši pristup krovu).

Rezervoar za vodu mora biti kapaciteta minimum 6 000 litara, izveden kao dio nadogradnje, izrađen od GFK stakla ojačanog poliestera UV otporni sloj, termoizolovan. Inspekcijski otvor prečnika 500 mm na gornjoj strani, sa brzim zatvaračem, pristup preko krova nadogradnje. Valobrani; poprečno i uzdužno, otvori na pregradama moraju biti demontažni. Vodovi za punjenje; 2 voda sa B stabilnim i slijepim spojkama za punjenje preko hidranta sa ventilima i manometrima, bočno 1h lijevo i 1h desno; 1 vod za punjenje preko vatrogasne pumpe sa daljinski upravljivim ventilom. Usisni vod; 1 vod za usis iz rezervoara NW 200 sa nepovratnim ventilom. Vod sa slobodnim prelivom, 1 sistem za prozračivanje i odzračivanje. Odvodnjavanje; 1 slavina za ispust na usisnom loncu. Prikaz količine;1 električni prikaz na upravljačkom pultu pumpe. Pritisak punjenja spremnika 4 bara. Rezervoar mora biti termoizolovan i sa svih strana zatvoren eloksiranim rebrastim alumijumskim limom.

Rezervoar za pjenilo mora biti kapaciteta najmanje 300 litara (+ 5%), koji treba da se nalazi u zadnjem pretincu nadogradnje iznad pumpe za vodu, izrađen od materijala ALЅI 316L, otporan na koroziju. Inspekcijski otvor prečnika 300 mm, sa brzim zatvaračem, pristup preko krova nadogranje. Vod za punjenje; 1h priključak za punjenje odnosno pražnjenje Storz C, sa ventilom. Usisni vod; prema mjenjaču. Preliv; 1h vod sa slobodnim prelivom, 1 h sistem za prozračivanje i odzračivanje. Pokazivač nivoa; 1 h električni prikaz na upr. pultu pumpe. Pritisak punjenja spremnika 4 bara.

Grijač rezervoara vode: Spremnik vode mora biti opremljen grijačem, napona 220-230 V i snage min. 2kW. Stepen zaštite IP 52. Kontrola uključenosti treba da bude preko kontrolnih lampica na poklopcu kućišta. Automatska zaštita od zamrzavanja kod uključenog grijača ispod temperature vode za gašenje od +3ºS, te isključivanje kod +10ºS. Izrada grijača mora da odgovara VDE-smjernicama.

Pumpa za vodu: Centrifugalna vatrogasna pumpa mora biti izrađena prema EN normi 1028 Normalni pritisak 10/15 bara. Visoki pritisak 40 bara. Termoventil Normalni pritisci;750 do 3 000 litara u minuti pri 10 bara i 3 metra usisne visine (nominalna brzina 2 660 do 3 000/min) 750 do 2 000 litara u minuti pri 15 bara i 3 metra usisne visine (nominlana brzina 3 300 do 3 400/min). Visoki pritisci; 250 do 400 litara u minuti pri 40 bara. Vakumat automatski kontrolisani mješač pjene.

Cjevovod treba biti izrađen djelimično od vrućih pocinčanih cijevi, čvrstih gumenih i plastičnih crijeva.Tip spojnice, Storz.

Grijač WEBASTO u prostoru pumpe: Napajanje grijača 24 V. Snaga grijača je 3.5 kW. Grijač treba da se nalazi u prostoru pumpe, te da služi protiv smrzavanja vode u pumpi i cjevovodu.

Vitlo za brzu navalu: U sistemu mora da bude ugrađeno 1 vitlo za brzu navalu i to u zadnjem pretincu nadogradnje, lijevo ili desno gore. Izvedba vitla sa kočnicama, treba da bude priključena direktno na pumpu, opremljena sa 60 m gumene cijevi unutrašnjeg promjera 19 mm, te pištolj mlaznicama, sa nastavcima za pjenu. Električno motanje vitla treba da bude sa mogućnošću ručnog motanja u slučaju nužde. Oprema vitla, 1 tlačno gumeno crijevo dužine 60 m, unutrašnjeg prečnika 19 mm, 1 turbo mlaznica, 1 nastavak za pjenu za mlaznicu, 1 vodilica za cijev, preklopna, 1 kada ispod vitla, sa priključcima za odvodnju.

Sistem za gašenje prahom mora biti smješten u prednjem pretincu iza kabine,sa bocom 50-100 kg praha i namotavajućim crijevom dužine do 25 m sa upravljanjem sistemom iz kabine vozila i iz prostora pumpe za vodu.

Boja vozila i nadogradnje mora biti RAL 3 000 sa bijelim detaljima prema dogovoru u toku izrade vozila. Svi čelični elementi moraju se prvo čistiti pjeskarenjem, a zatim dva puta farbaju sa 2K epoksidnom osnovnom zaštitom, a zatim završnom poliuretanskom bojom.
Oznake sa grbom Grada, Vatrogasnog saveza, kao i druge oznake i natpisi na vozilu, rade se prema dogovoru poslije izrade kompletnog vozila sa nadogradnjom. Na nadogradnje vozila moraju se postaviti gabaritne oznake.

Osvjetljenje treba da bude sa 1 LED krovno osvjetljenje integrisano u krovnu blendu, prekidač u upr. ploči pumpe; 2 5-komorna zadnja svjetla pozadi dole na nadogradnji; 2 3-komorna zadnja svjetla pozadi gore na nadogradnji; 1 LED osvjetljenje svih prostora za opremu i prostora pumpe, uključenje/isključenje beskontaktnim prekidačima.
Signalni svjetlosno-zvučni sistem mora biti 1 elektronski signalni sistem, FEDERAL SIGNAL, LED, sa zvučnikom i mikrofonom montiran na krovu kabine; 2 LED bljeskalice, plave sa zadnje strane vozila ( u krovnoj blendi); 2 LED bljeskalice, plave, sa prednje strane vozila; 1 elektronski signalni sistem (3-tonski) sa mikrofonom; 1 zvučni signal za vožnju u rikverc (podvozje).

Kontrolni uređaji mora biti 1 kontrolna lampica otvoreni prostor opreme; 1 kontrolna lampica za signalni sistem i sirenu; 1 kontrolna lampica za uključenu vatrogasnu pumpu.

Alat i pribor treba da sadrže dizalicu sa pripadajućim polugama; montažnom polugom i torbom sa alatom.

Dokumentacija za nadogradnju mora imati uputstvo za rukovanje i održavanje i servisnu knjižicu sa garantnim listom sa uslovima garancije.

Dodatna oprema treba da sadrži:

1. Vazdušni uskočni jastuk: sa naduvavanjem pomoću boca izolacionog aparata, izrađen prema DIN normi 14151, dimenzije u spakovanom položaju mah. 90 h 55 h 50 cm, težina mah 32 kg, temperaturni raspon od -26 do 50 ºS, radni pritisak 0,5 bara, površina u položaju za uskakanje min. 350 h 350h 170 cm maksimalna visina iskakanja min.16 metara, smješten u spakovanom stanju u donjem dijelu sa lijeve strane prednjeg pretinca za opremu.

Garantni rok mora biti u skladu sa garancijom proizvođača, min. 12 mjeseci.

2. Ljestve vatrogasne rastegače (dvodijelne ili trodijelne): prema EN normi 1147, do 15 metara, smještene u sklopljenom stanju na krovu nadogradnje.

Garantni rok mora biti u skladu sa garancijom proizvođača, min. 12 mjeseci.

3. Termovizijsku kameru:
3,5'' displej sa 500cd/m2 pozadinskim svjetlom, elektronski termalni pokretač, automatski mod ''high gain'' i ''low gain'', super crvena boja automatski se prikazuje preko 260°C žuta, preko 420°C narandžasta, preko 530°C crvena, temperaturni opseg od -20°C do 600°C uz numerički i grafički prikaz na ekranu.
Tehničke specifikacije: maks. težina 0,885 kg bez baterije, tip detektora uncooled Microbolometer with digital Processing, Pixel Smoothing, rezolucija 320 x 240array. Fokus od 1 m do beskonačnosti, kapacitet baterije min.1 600 mAh, minimalno trajanje 4,5 sati sa jednom baterijom, mijenjanje baterija i pokretanje kamere sa rukavicama vatrogasnim bez smetnji. Temperaturna osjetljivost 0,03 ºS, NETD manje od 30 mK.

Garantni rok mora biti u skladu sa garancijom proizvođača, min. 60 mjeseci.

4. Crijevo potisno „S“ 5 kom.
5. Crijevo potisno „D“ 5 kom.
6. Mlaznica obična sa ručicom „C“ 2 kom.
7. Mlaznica obična sa ručicom „D“ 2 kom.
8. Prelaznica B-2C 2 kom.
9. Prelaznica C-2D 2 kom.
10. Mlaznica za pjenilo 1 kom.
11. Mlaznica TURBO S 1 kom.
12. Univerzalni ključ AVS 2 kom.
13. Hidrantski nastavak V/2S 1 kom.
14. Ključ za nadzemni hidrant 1 kom.
15. Ključ za podzemni hidrant 1 kom.
16. Nastavak za ključ za podzemni hidrant 1 kom.
17. Plastični nosači za opremu V/S 8 kom.
18. Čaklja 1 kom.
19. Lopata pobirača 1 kom.
20. Kramp obični 1 kom.
21. Vatrogasna sjekira 1 kom.
22. Poluga velika 1 kom.
23. Sjekira šumska 1 kom.
24. Motorna pila 1 kom.

Dodatni CPV kod: (34144210-3) – Vatrogasna vozila

Procijenjena vrijednost nabavke (bez PDV-a) je 299.145,30 KM bez PDV-a (Slovima: dvijestotinedevedesetdevethiljadastotinučetrdesetpet i 30/100 KM).
7.2 LOT 2: Vatrogasna autocisterna

Predmet i opis nabavke je vatrogasna autocisterna za dovoz vode na mjesta gašenja požara sa mogućnošću gašenja.

7.2.2 Tehnički opis

Šasija

Masa vozila:
-Ukupna dozvoljena masa min.1 6000 kg
-Korisna nosivost min. 11 000 kg
-Nosivost prednje osovine min. 5 800 kg
-Nosivost zadnje osovine min. 10 900 kg

Dimenzije vozila:
-Maksimalna dužina vozila do 7 800 mm
-Maksimalna širina vozila do 2 500 mm
-Maksimalna visina vozila do 2 800 mm
-Međuosovinsko rastojanje od 4 000 mm do 4 200 mm
-Prednji prepust do 1 400 mm
-Zadnji prepust do 2100mm

Motor:
-Šestocilindrični turbo, linijski
-Radna zapremina min. 7 000 cm3
-Snaga motora min. 215kw / 292ks
-Ubrizgavanje HIGH PRESSURE / COMMON RAIL
-Elektronska regulacija motora
-Pogonsko gorivo dizel
-Emisija izduvnih gasova min. EURO 5

Mjenjač:
-Manuelni
-Broj brzina 9 + 1 (rikverc)


Ostali podaci i oprema koje vozilo mora da ima:
-Kabina: kratka, 1+2 sjedišta u vatrogasnoj boji RAL 3000 sa bijelim detaljima,
sa mehaničkim podizanjem kabine i filterom kabine.
-Sjedište vozača ogibljeno, sjedište suvozača duplo, na svim sjedištima nasloni za glavu
-Električno pomjerljivi retrovizori, širine minimalno 2500 mm
-Elektronski podizači stakala
-Kompresor zraka 225 ss sa čeličnim rezervoarom
-Upravljač: hidraulični
-Amortizeri: teleskopski, hidraulični, dodatno ojačani
-Farovi: halogeni, voltaža 24 V
-Kočioni sistem: ABS sa motornom kočnicom
-Dnevna LED svjetla
-Rezervoar za gorivo minimalno 200 litara
-Rezervoar za AD blue minimalno 20 litara, grijani,(ako vozilo ima Ad-blue sistem),
-Rezervni točak sa nosačem
-Dva akumulatora min. 140 Ah
-Podmetači za točkove, dva komada
-Priključak za vuču vozila, naprijed
-Ključ za točkove i dizalica
-Sigurnosni trokut i prva pomoć

Dokumentacija za vozilo:
-Uputstvo za rukovanje i održavanje i
-Servisna knjižica i garantni list sa uslovima garancije.

Nadogradnja

Nadogradnja mora da se sastoji od: rezervoara za vodu, vatrogasne pumpe, navalnog vitla, instalacije cjevovoda, spremnika za dodatnu opremu i dodatne opreme. Elementi nadogradnje moraju se preko pomoćne šasije vezati na šasiju vozila.

Rezervoar za vodu mora da bude prizmatičnog poprečnog presjeka, kapaciteta min. 8000 litara, izrađen od čeličnog apkantovanog lima debljine min. 3 mm, sa unutrašnjim pregaradama protiv talasanja vode. Rezervoar mora biti zaštićen od prohrđavanja spolja i iznutra, a sa unutrašnje strane zaštićen i prehrambenom bojom zbog mogućnosti prevoza i distribucije pitke vode. Na gornjoj strani rezervoara koji treba da bude prohodan i oivičen ogradom visine min. 20 cm treba da se nalazi revizioni otvor prečnika 500 mm sa poklopcem, zaptivnom gumom i filterom, kao i prelivna cijev prečnika 52 mm. Rezervoar treba da se puni na priključku za punjenje prečnika 52 mm. Rezervoar mora biti vezan za pomoćnu šasiju u tri tačke (oslonca).

Centrifugalna pumpa mora biti pogonjena kardanom sa pomoćnog pogona na mjenjaču, protoka min. 1200 l/min pritiska 10 bar. Komande za rad pumpe treba da budu smještene u kabini desno od sjedišta vozača. Pumpa treba da se napaja preko usisnog crijeva, a pražnjenje rezervoara da se vrši preko pumpe na dva izlaza prečnika 52 mm i navalnog vitla. Svi ventili i slavine treba da su kuglični. Na potisnom vodu treba da bude ugrađen sigurnosni ventil koji štiti pumpu od prevelikog pritiska i višak vode vraća u rezervoar za vodu.

Navalno vitlo mora da bude smješteno u zadnjem dijelu nadogradnje iznad pumpe ili sa lijeve strane nadogradnje sa crijevom prečnika 38 mm dužine minimum 30 m, sa mlaznicom i dva priključka za crijeva 38 mm dužine 7.5 m. Pogon vitla mora ići preko elektromotora.

Spremnici. Nadogradnja mora da ima dva spremnika u prednjem dijelu (ispred rzervoara za vodu, sa lijeve i desne strane, sa policama i nosačima za opremu koji se zatvaraju rolo vratima sa ključem za zaključavanje i spremnika u zadnjem dijelu u kojem je smještena pumpa za vodu, navalno vitlo, cjevovodi i ostala vatrogasna armatura. Zadnje spremište mora se zatvarati rolo vratima i bočno i pozadi. Spremišta moraju biti osvjetljena, a svjetla se pale i gase pri otvaranju i zatvaranju rolo vrata.

Na krovnom dijelu nadogradnje mora biti postavljen protivklizni aluminijski lim cijelom površinom.

Na zadnjoj strani nadogradnje mora da se nalaze ljestve za penjanje na krov nadogradnje i vodokazna cijev sa senzorima nivoa vode koji aktiviraju zvučni i svjetlosni signal pri minimalnom nivou vode.

Na prednjem dijelu vozila moraju se nalaziti dvije mlaznice za automatsko pranje površina pod pritiskom sa pneumatskim upravljanjem iz kabine vozila.

U zadnjem dijelu vozila moraju da budu postavljene četiri lopte slavine prečnika 25 mm koje se napajaju slobodnim padom za korištenje pitke vode.

Boja vozila i nadogradnje mora biti RAL 3000 sa bijelim detaljima prema dogovoru u toku izrade vozila. Svi čelični elementi moraju se prvo čistiti pjeskarenjem, a zatim dva puta farbati sa 2K epoksidnom osnovnom zaštitom, a zatim završnom poliuretanskom bojom.

Oznake sa grbom Grada, Vatrogasnog saveza, kao i druge oznake i natpisi na vozilu rade se prema dogovoru poslije izrade kompletnog vozila sa nadogradnjom.

Vozilo mora biti opremljeno sa svjetlosno zvučnom signalizacijom i to: sa tri lampe plave boje „LED-STRb“ od kojih dvije treba da budu postavljene na krovu kabine desno i lijevo, a jedna na krovu nadogradnje u zadnjem dijelu. Na nadogradnju vozila treba da budu postavljene gabaritne oznake. Vozilo mora biti opremljeno sirenom sa promjenjivim upozoravajućim zvucima.

Dokumentacija za nadogradnju:
-Uputstva za rukovanje i održavanje;
-Servisna knjižica i garantni list sa uslovima garancije;
-Elektrošema i
-Katalog rezervnih dijelova.

Dodatna oprema mora da sadrži:

1. Dva crijeva prečnika 38mm dužine 10 m sa mlaznicama i spojnicama;
2. Ključ za spojke ABC;
3. Hidrantski nastavak sa ključem,
4. Agregat: tip monofazni; mah. snaga 5.500 W; nazivna snaga 5.500 W; napon 220 V; frekvencija 50 Nz; nazivna jačina struje mah. 22 A; izlazi 2h šuko; tip motora četverotaktni, jednocilindrični; mah. broj obrtaja motora ssa 3.000 o/min; sistem hlađenja vazdušno; sistem paljenja tranzistor; zapremina rezervoara ulja min. 1,0 l ; zapremina rezervoara goriva mah. 25,0 1 ; vrijeme rada ssa 8 h ; sistem pokretanja manuelno; dužina mah. 685 mm; širina mah. 540 mm; visina mah. 575 mm; težina mah. 83 kg; nivo buke ssa 82 dB.
Obavezno dostaviti katalog agregata koji dokazuje usklađenost sa zahtijevanim tehničkim opisom.
5. Potopna pumpa: mora biti sertifikovana i atestirana prema DIN 14425 standardu za pumpe sa elektromotorom; napajanje: 220 V; izlaz 1h šuko; izlazna snaga mih. 1,45 kW / 9 A; kabal za napajanje H07RN-F3G1.5 ili ekvivalentan, otporan na vlagu, hladnoću, toplotu i sječenje dužine ssa 20 m ; pumpa mora imati protok od min. 510 1/min pri pritisku od 1 bar, te protok od min. 710l/min pri pritisku od 0 bar ; priključak za crijevo V, DN 75; težina pumpe mah. 25 kg; min. dubina uranjanja 15 m; dimenzije ssa 250 h 450 mm; zaštita pumpe IP 68.
Obavezno dostaviti katalog potopne pumpe kojim se dokazuje usklađenost sa zahtijevanim tehničkim opisom i certifikat o usklađenosti sa standardom DIN 14425.
6. Višenamjenski reflektor: LED reflektor koji se može podešavati u 6 nivoa osvjetljenja; izlaz svjetla može biti od 8% do 100 %; vrijeme rada prilikom osvjetljenja od 100 % je ssa. 8 h; napajanje baterijom; tip baterije bezolovna gel baterija 12 V, 22 Ah; temperatura boje ssa 6500 Kelvina; nivo zaštite IP 54; težina mah. 12 kg; dimenzije ssa 390 h 195 h 255 mm; postolje od 4 nastavljene cijevi, koje kada se postave dostižu visinu od min. 1,50 m.
Obavezno dostaviti katalog reflektora kojim se dokazuje usklađenost sa zahtijevanim tehničkim opisom.
7. Hidrantske cijevi S, Ø 52mm, 5 kom: svaka četvrta osnova 12-puta prepletena; mora biti sertifikovano prema ÖNORM F2105 i DIN 14811 međunarodnim standardima ili ekvivalentnim standardima; mora biti otporno na plijesni, truleži i štetočine, uticaj UV svjetla/ozona i na uticaj drugih klimatskih uslova, toplo ili hladno; gumena obloga visoko kvalitetna EPDM gumena obloga, otporna na uticaj UV- svjetla/ozona i starenje, proizveden u posebnom procesu vulkanizacije; pritisak testiranja. min 25 bar; pritisak pucanja min. 45 bar; prečnik crijeva 52 mm; dužina crijeva 15 m ; spojnica Storz S; težina mah. 8,0 kg.
Obavezno dostaviti katalog i uzorak crijeva kojim se dokazuje usklađenost sa zahtijevanim tehničkim opisom.


library_books Detalji tendera

access_time Rok za prijem ponuda
5. apr 2019
chevron_right Šifra tendera
576-1-1-12/19
chevron_right Broj ponuda
2
chevron_right Broj vozila
2
chevron_right Vrsta Postupka
Otvoreni postupak
chevron_right Faza Postupka
Završen
chevron_right Naziv ugovornog organa
Grad Istočno Sarajevo
business Izabrani ponuđač
Lada auto Banja Luka, Mipex auto RS Banja Luka
chevron_right Tenderska dokumentacija objavljena na portalu JN
Da
chevron_right E-aukcija
Ne

attachment Tenderska dokumentacija

TD_576-1-1-12_19.zip

library_books LOT

# Naziv predmeta ugovora Kratak opis predmeta ugovora Vrsta vozila Vrsta motora Stanje vozila Broj vozila Izabrana kompanija Procijenjena vrijednost tendera Konačna vrijednost tendera
1 Nabavka kombinovanog vatrogasnog vozila Nabavka vatrogasne autocisterne za dovoz vode na mjesta gašenja požara sa mogućnošću gašenja. Vatrogasno Dizel Nije navedeno 1 Lada auto Banja Luka 299.145 KM 298.995 KM
2 Vatrogasna autocisterna Nabavka vatrogasne autocisterne za dovoz vode na mjesta gašenja požara sa mogućnošću gašenja. Vatrogasno Dizel Nije navedeno 1 Mipex auto RS Banja Luka 213.675 KM 213.675 KM